קרנית דקה

עובי קרנית מינימלי לניתוח לייזר הוא 450 מיקרון ל PRK או 490 מיקרון ל Femto LASIK – לכל המידע אודות עובי קרנית וקרנית דקה ניתוח לייזר תמשיכו לקרוא.

קרנית דקה ניתוח לייזר

הרצון להשתחרר מהמשקפיים ומעדשות המגע הוביל לפופולריות הנרחבת של ניתוחי לייזר לתיקון ראייה. אחד הגורמים המרכזיים הקובעים את התאמתו של אדם להליכים כאלה הוא בריאות הקרנית שלו. כאן נבין מהי קרנית, מה נחשבת כקרנית דקה, הגורמים לה, סיכונים נלווים, והאם קרנית דקה מהווה התווית נגד ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

הסרת משקפיים בלייזר קרנית דקה

מהי קרנית?

הקרנית היא המשטח הקדמי הצלול בצורת כיפה של העין המכסה את הקשתית והאישון. הוא ממלא תפקיד מרכזי במיקוד האור ברשתית, ומאפשר לנו לראות עצמים בבירור. הקרנית מורכבת ממספר שכבות, והקימור המדויק שלה חיוני לראייה תקינה.

עובי קרנית – מהי קרנית דקה?

קרנית דקה מתייחסת לקרנית בעלת עובי מופחת בהשוואה לעובי הקרנית הממוצע. עובי הקרנית נמדד בדרך כלל במיקרומטרים (מיקרומטר). עובי קרנית תקינה נמדדת בדרך כלל בסביבות 550 מיקרומטר או יותר. קרנית נחשבת דקה כאשר היא בגודל פחות מ-500 מיקרומטר. עם זאת, חשוב לציין שהסף המדויק לקרניות דקות עשוי להשתנות מעט בהתאם לציוד המדידה המשמש.

גורמים לקרנית דקה

גנטיקה

גורמים גנטיים יכולים להשפיע על עובי הקרנית. אנשים מסוימים עשויים לרשת מהוריהם קרניות דקות יותר.

הזדקנות

הקרניות מתדלדלות באופן טבעי עם הגיל, והדילול הזה יכול להשפיע על איכות הראייה.

מצבים ומחלות

מצבים רפואיים מסוימים, כמו קרטוקונוס, עלולים לגרום לקרנית להיות דקה וחלשה עם הזמן.

ניתוחי עיניים קודמים

אנשים שעברו ניתוחי עיניים, כמו LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) או PRK (Photorefractive Keratectomy), עשויים לחיות עם קרנית דקה יותר כתוצאה מכך.

עובי קרנית מינימלי לניתוח לייזר

הסרת משקפיים בלייזר קרנית דקה

האם קרנית דקה מהווה התווית נגד לניתוחי לייזר?

כן, קרנית דקה נחשבת בדרך כלל כהתווית נגד לניתוח לייזר להסרת משקפיים. הליכי תיקון ראייה בלייזר, כמו LASIK ו-PRK, כוללים עיצוב מחדש של הקרנית כדי לתקן שגיאות שבירה כגון קוצר ראייה, רוחק ראייה ואסטיגמציה. ייתכן שלקרניות דקות אין את העובי הנדרש כדי לעבור בבטחה תהליך עיצוב מחדש זה.

ניסיון ניתוח לייזר בקרנית דקה עלול להוביל לסיבוכים, לרבות אקטזיה בקרנית, שעלולה לפגום קשות בראייה. לכן, רופאי עיניים מעריכים בקפידה את עובי הקרנית וגורמים נוספים לפני שממליצים על ניתוח לייזר. כלומר, על פי המוסכמות – במקרה של קרנית דקה ניתוח לייזר אינו מתאים.

עובי קרנית מינימלי לניתוח לייזר

  • 450 מיקרון לPRK
  • 490 מיקרון לFemto LASIK

לסיכום

בעוד שניתוחי לייזר לתיקון ראייה חוללו מהפכה בדרך שבה אנשים מצליחים להשיג ראייה ברורה, חיוני להכיר בכך שלא כולם מועמדים אידיאליים. הבנת המבנה והבריאות של הקרנית היא חיונית בקביעת ההתאמה להליכים אלה. יש להתייעץ תמיד עם רופא עיניים מוסמך כדי לבחון את האפשרויות הטובות ביותר עבור צורכי בריאות העיניים והראייה הייחודיים שלכם.

אודות פרופ' מימוני

פרופ' מייקל מימוני הוא רופא עיניים מנתח מומחה ניתוחי קטרקטקטרקט משניהשתלת קרנית ,הסרת משקפיים בלייזר וקרטוקונוס. ניתן ליצור קשר עימו כדי לתאם תור דרך הטופס צור קשר באתר או בטלפון שמופיע באתר.

author avatar
פרופ מייקל מימוני מנהל יחידת קרנית, מחלקת עיניים, קריה רפואית רמב"ם
פרופ' מייקל מימוני הינו מנהל יחידת הקרנית במחלקת עיניים בקריה רפואית רמב״ם ופרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון. הוא מכהן כיושב ראש חוג קרנית של ישראל מטעם איגוד רופאי העיניים הישראלי. פרופ' מימוני נבחר כרופא עיניים מוביל בתחומו (קרנית) בשנים 2023 ו2024 (שנתיים ברציפות) לפי דירוג של duns 100 המבוסס על ידי סקר בקרב כלל רופאי העיניים בישראל.