שעורה בעין תרופות סבתא

תרופות סבתא לשעורה

איך מטפלים בשעורה בעין תרופות סבתא – נפיחות דלקתית מקומית על העפעף לאורך קו הריסים ידועה כ"שעורה בעין". אחת מבלוטות ההפרשה בסמוך לקצה העפעף, שאחראית על הפרשת חומר שומני המסייע בשמירה על איזון הרכב הדמעות ומסייעת בשמירה על הלחות של גלגל העין, חסומה, מה שגורם לנפיחות ולדלקת. כתוצאה מהחסימה נלכדים בבלוטה חיידקים מהאזור המקיף את העיניים ומתרחשת דלקת. החסימה נגרמת מהצטברות של תאים מתים ולכלוך, המונעים מהשומן לצאת החוצה. התסמינים של שעורה בעין הם לחץ בעין, נפיחות, כאב ואדמומיות בחלק העליון של העין. אז למעשה, איך מטפלים בשעורה בעין?

לרוב, נהוג לטבול צמר גפן או מטלית הטבולים במים חמים ולהניחם על העין. יש להדגיש שאסור להניח מטלית חמה מדי על העין. כלי הדם של האזור הפגוע מתרחבים כתוצאה מהחום, דבר המפחית כאב, ממריץ את זרימת הדם, מסייע בניקוי החסימה וסילוק פסולת של מוגלה. מעבר לכך, ישנם מספר טיפולים מסורתיים לשעורה בעין ותרופות סבתא לשעורה בעין שניתן להשתמש בהם בבית והם מהירים, פשוטים ויעילים:

חדשות ומאמרים בתחום של שעורה בעין
שעורה כלואה

שעורה בעין

שעורה כלואה בעין מבוא לשעורה בעין שעורה בעין (chalazionhordeolum) הינה דלקת מקומית הממוקמת באחת (או יותר) מהבלוטות הקטנות הנמצאות בעפעפיים ואחראיות על הפרשת חומרים שומניים הנחוצים ליצירת דמעות. בלוטות האלו

האם שעורה בעין זה מדבק?

האם שעורה בעין מדבקת? אנשים רבים מודאגים משאלה זו, במיוחד כשמדובר בילדים אשר פיתחו שעורה בעין. לאנשים יש תפיסה שגויה שאם יש להם שעורה, עליהם להימנע ממגע עם אנשים אחרים

דמודקס בריסים

דמודקס

דמודקס דמודקס הוא טפיל, קרדית, שחיה על הפנים ועל זקיקי השיער שלנו. היא עלולה לגרום לסיבוכים שונים בעור הפנים והעיניים כגון בלפריטיס, אקנה ועוד. דמודקס יכול להופיע בכל גיל, אך

שעורה כלואה תרופת סבתא

  1. שמן קיק – לשמן קיק יש מאפיינים אנטי דלקתיים שיכולים להפחית את הגירוד ואי הנוחות הנלווים לשעורה. תכונה זו הופכת את שמן הקיק למועיל בהקלה הן על התסמינים הקשורים לדלקת של כאבי עיניים והן על הכאב עצמו. ניתן לעסות בעדינות שמן קיק על גבי על העפעף מספר פעמים ביום לאחר שימוש בקומפרס מים חמים על העין.
  2. תה ירוק – רכיבים אנטי דלקתיים טבעיים המצויים בתה ירוק יכולים לעזור להפחית כאב ודלקת. התה פועל היטב גם כדי להילחם בזיהומים. נוגדי חמצון וחומרים מזינים רבים הכלולים בתה הירוק עוזרים בריפוי והקלה על סימפטומים. לאחר שקיק תה ירוק הושרה במים חמימים, ניתן למרוח אותה על אזור השעורה.
  3. תפוח אדמה – אפשר להשתמש גם בתפוח אדמה כדי להביא להקלה בשעורה. תכונות הקירור של תפוח האדמה עוזרות להרגיע כאבים ודלקות תוך הפחתת גירויים בעור. על מנת להשתמש בתפוח אדמה, יש לעטוף את המחית שלו בבד ולהניח על האזור הנגוע למשך מספר דקות במהלך מספר ימים עד להקלה בשעורה.
  4. אלוורה – צמח האלוורה ידוע כבעל תכונות אנטי דלקתיות והשפעות מרגיעות ומרפאות. לכן אלוורה נחשבת לטובה ביותר לטיפול בשעורה בעיניים. לשם שימוש באלוורה כתרופת סבתא לשעורה, יש לחתוך חלק מהצמח ולמרוח את הג'לי מספר דקות על גבי העפעף.
  5. ציפורן – ציפורן נחשבת למשכך כאבים טבעי ומשתמשים בה לשיכוך כאבים, הפחתת גירוי ומניעת התפשטות זיהומים בשל תכונותיה האנטיבקטריאליות. ציפורן מרגיעה את אזור השעורה, מפחיתה נפיחות וכאב. דבר זה גם מגביר את זרימת הדם לאזור ועוזר לנקז את המוגלה באופן טבעי. יש לטבול חתיכת בד במים בהם הושרו מספר גרגירי ציפורן ולהניחה על העפעף.
  6. כורכום – כורכום ידוע ביכולות ריפוי בזכות תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות. בהתאם, כורכום מהווה טיפול טוב לשעורה בעין. ניתן להניח על העפעף חתיכת בד לאחר שנטבלה במים בהם עורבב כורכום.

הנחיות כלליות

כאשר יש שעורה בעין או כל זיהום אחר, אין לקרב את הידיים אל העיניים. יש לשטוף אתה ידיים לפני ואחרי הנגיעה בעיניים. ניתן להשתמש באחת מתרופות סבתא לשעורה רבות הקיימות היום. בכל מקרה, השתדלו לא ללחוץ על השעורה ולהימנע ממגע ישיר איתה, כיוון שאתם יכולים להעביר את הזיהום לעין השנייה. ככלל, יש להימנע משימוש באיפור ועדשות מגע עד לריפוי מלא של העין. אם אתם סובלים מתסמינים קשים או שהתסמינים אינם חולפים מעצמם, יש לפנות בהקדם לרופא עיניים.

author avatar
פרופ מייקל מימוני מנהל יחידת קרנית, מחלקת עיניים, קריה רפואית רמב"ם
פרופ' מייקל מימוני הינו מנהל יחידת הקרנית במחלקת עיניים בקריה רפואית רמב״ם ופרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון. הוא מכהן כיושב ראש חוג קרנית של ישראל מטעם איגוד רופאי העיניים הישראלי. פרופ' מימוני נבחר כרופא עיניים מוביל בתחומו (קרנית) בשנים 2023 ו2024 (שנתיים ברציפות) לפי דירוג של duns 100 המבוסס על ידי סקר בקרב כלל רופאי העיניים בישראל.