רפואת עיניים כללית

רפואת עיניים מכילה לא מעט תתי-תחומים והתמחויות. עם זאת, ישנם לא מעט מחלות עיניים שהן מאוד נפוצות וכל רופא עיניים בקהילה ובמיון עיניים מטפלים בהם על בסיס יומיומי. לכן, הוחלט להקים אזור באתר שמכונה "כללית". ניתן לחלק את  המחלות העיניות הנפוצות ביותר לפי סימפטומים עיקרים.


מאמרים נוספים:
רפואת עיניים כללית

– פינגווקולה
– פס הדמעות

מהו פינגווקולה?

מהו פס הדמעות?


עין אדומה (Red Eye)

ישנם גורמים מרובים לעין אדומה וגדושה שכוללים זיהומים, דלקות, אלרגיות, כלי דם שהתפוצץ וטראומה. אם הלובן של העין (sclera) נראה אדום או ורדרד אז ייתכן שאתה סובל מאחד ממצבים הבאים:

  • דלקת בלחמית (conjunctivitis) – הגורמים מרובים וכוללים וירוסים, חיידקים, אלרגיות, חשיפה לכימיקלים ועוד.
  • אלרגיות בעיניים – אלרגיות בעיניים יכולות להיות עונתיות או בחשיפה לאלרגן שנכנס לעין. העיניים דרך כלל מגרדות מאוד,  עם הפרשות מימיות מרובות ועיניים נפוחות.
  • כלי דם שהתפוצץ (subconjunctival hemorrhage – דימום תת-לחמיתי) – מאמץ, הרמת משא כבד, שפשוף עיניים,  יתר לחץ דם, מדללי דם וסיבות לא ידועות יכולים להביא לפיצוץ של כלי דם קטנים מתחת ללחמית.
  • טראומה לעין – טראומה לעין בהחלט יכולה לגרום לעין אדומה יחד עם כאבים וטשטוש ראייה. הטראומה עצמה יכולה  לשרוט את הקרנית, לגרום לקטרקט טראומטי או להיפרדות רשתית ועוד סיבוכים נוספים ולכן במקרים של טראומה יש לפנות מיד אל רופא עיניים.

ועוד…


מאמרים נוספים:
רפואת עיניים כללית

– פינגווקולה
– פס הדמעות

מהו פינגווקולה?

מהו פס הדמעות?

author avatar
פרופ מייקל מימוני מנהל יחידת קרנית, מחלקת עיניים, קריה רפואית רמב"ם
פרופ' מייקל מימוני הינו מנהל יחידת הקרנית במחלקת עיניים בקריה רפואית רמב״ם ופרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון. הוא מכהן כיושב ראש חוג קרנית של ישראל מטעם איגוד רופאי העיניים הישראלי. פרופ' מימוני נבחר כרופא עיניים מוביל בתחומו (קרנית) בשנים 2023 ו2024 (שנתיים ברציפות) לפי דירוג של duns 100 המבוסס על ידי סקר בקרב כלל רופאי העיניים בישראל.